Wat is een tijdschrift?

Een andere naam voor een tijdschrift is een magazine. Het gaat over een publicatie bijvoorbeeld eens per week, eens per twee weken of eens per maand wordt geleverd. Het gaat hierbij dus over een periodieke verschijning. Er worden artikelen gepubliceerd. Het zou kunnen zijn dat het betaalde advertenties bevat, het kan ook worden gefinancierd door de verkoopprijs of het is een communicatiemiddel aan leden en donateurs van de organisatie. Meestal wordt een tijdschrift op papier gedrukt, er zijn ook digitale tijdschriften. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een tijdschrift en een dagblad. Een dagblad komt namelijk dagelijks. Ook het thema is anders en de omslag is anders.

Bij een tijdschrift gaat het vaak over een bepaald thema. Er worden ook diverse categorie├źn in beschreven, hierbij ka gedacht worden aan publieksbladen, vakbladen, academische bladen en bedrijfsbladen. Ook voor verschillende doelgroepen zijn er tijdschriften, zo is de Bobo er voor kleuters, de Tina voor kinderen, de Hitkrant voor tieners en NRC Next bijvoorbeeld voor jongvolwassenen. Er kan ook specifieke belangstelling zijn voor een blad, bijvoorbeeld door lifestyle, kunst, sport of erotiek. Dan is er nog de sociaal culturele groepering, de Libelle is veelal voor vrouwen en de FHM voor mannen. Iedereen kan een eigen blad hebben wat hij of zij leuk vindt. Je kunt het tijdschrift dan in de winkel kopen of je neemt een abonnement en dan krijg je het iedere week, of maand thuisgestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>